Mutna Jasenica

21 Feb, 2011

NIKAKO DA SE IZBISTRI

Reč urednika — Autor mutnajasenica @ 20:17

Nikako da se izbistri. I ne samo to. Još je mutnije. Pošto je bara sve manja, a krokodila se namnožilo. Nema se dovoljno za sve. Zato je neko morao da bude izbačen iz bare. Da bi za ostale bilo malo više. Prošlo bi manje zapaženo, da se ne radi o vođi čopora. I šta ćemo sad? Ništa što već nismo videli. Na njegovo mesto došao je IV (i slovima: četvrti) žuti Broj Jedan od promena 2000. Da se ništa ne bi promenilo. Što se više menja, sve je više isto: loše, gladno, bedno i jadno. Bar kad je grad u pitanju. Za njih se ne sekiram. Snaći će se oni. Zato je za novog Broja Jedan i izabran najsnalažljiviji među njima. A nas – ko... šiša. Naravno – oni! Umeju ljudi da nas ošišaju. Na nulu. Mislim – finansijsku. To osećamo vrlo dobro. Odavno.

Pitajte vlasnike radnji, kafića, privatnih firmi, koliki reket plaćaju za izdržavanje novoizmišljenih preduzeća, klubova, itd. Ako hoće da vam kažu, u poverenju. I da li taj novac uplaćuju preko banke, ili na ruke. I koliko je to para?

Pitajte meštane Kusatka gde su pare prikupljene od pijačarine, i da li je tačno da je dug za struju mesne zajednice 2,5 miliona dinara? I da li pedijatrijska ambulanta više ne radi nego što radi, dok je za vreme raspusta i ona raspuštena, kao da se deca ne razboljevaju u tom periodu. Puteve kojima više ni pešice ne može da se prođe, nećemo ni da pominjemo.

Pitajte direktore škola zašto ne beše grejanja zimus. Gde su pare namenjene za to? Gde su nestale? I pitajte ih: hoće li nam se deca smrzavati i naredne zime? Ili će novi Broj Jedan mahnuti nekim čarobnim štapićem i rešiti sve probleme grada? Zato je valjda Iznogud i rešio da postane kalif umesto kalifa. Da oporavi grad, reši pitanje nagomilanih dugova, koje su uglavnom njegovi i koalicioni puleni i stvorili, da sredi i počisti ono što je prljavo i trulo... Najavio je raskid ugovora sa Parking servisom. Koji je na insistiranje njegovih i koalicije i napravljen. Hoće li i to biti još jedan pucanj u vlastitu nogu, ili se još sveži ugovor može tek tako raskinuti? Hoćemo li i zbog toga da plaćamo penale? U čemu je poenta: da se novi Broj Jedan dodvori građanima, ili da pare više ne odlaze Parking servisu, nego nekoj od novoizmišljenih javnih firmi? Zašto je onda uopšte i prodavan? Ne znam, nisam pametan.

A glavno šišanje stiže nam baš od energenata. I o tome govorimo u ovom broju „Mutne Jasenice“.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs