Mutna Jasenica

21 Feb, 2011

TEK ĆE DA NAM BUDE ŽAO !!!

Drugo izdanje — Autor mutnajasenica @ 22:18

Cenjeni i poštovani čitaoci, obično kažu "nemojte ovaj tekst shvatiti lično", a ja Vam kažem baš suprotno - ovo je lično i odnosi se na Vas, glasače, koji nam bez mnogo razmišljanja podariste na prošlim izborima vlast kakvu ni neprijatelju ne bih poželeo. Znam, mnogi će reći, nismo mislili da će biti baš ovako. U suštini, slažem se, to i jeste problem, niste mislili. Da jeste, zar bi i danas za vladare imali čuvene "dvojice bez kormilara": Đuki - Peki, Žile - Keki...ima ih još, ali suštinski, oni odlučuju. Oni se za sve pitaju. Hoće li biti grejanja u školama ? Da li će krpiti rupe na putevima ? Možda da se uzme neki kredit sa grejs periodom od 3 - 4 godine ? Da ste razmišljali, možda bi imali neku drugu vlast koja bi nešto korisno uradila za sve nas. Ovako, oni će se smenjivati u krug i prazniti već ispražnjenu opštinsku kasu. Prazniti ispražnjenu kasu ? O da, i to je moguće. Postoje razne tehnike, npr. sklapanje i raskidanje ugovora. To je prosto dovedeno do savršenstva. Zašto da samo jednom neko uzme proviziju, kada za vreme svog mandata to može više puta. I to sve samo "da bi Vama, njihovim podanicima, bilo bolje".

Bez kukanja molim, kao što rekoh, niste mislili. Da jeste, nikada ne bi pomislili da glasate za Borisa Tadića na lokalnim izborima. Na lokalu ste glasali za onoga ko je sada na vlasti, i njegovu ekipu, zaokružujući broj 1. Zbog toga, pokušajte da izmerite razliku između predsednika države i predsednika naše opštine !!! Velika je, ogromna, nemerljiva...Glasali ste za one koji se kriju iza imena Borisa Tadića, predsednika države, u čiji opis posla ne spada kadrovisanje po palankama cele zemlje. Ništa novo, to svi pretendenti na predsednička mesta znaju. E, zbog toga što znaju, po palankama, a pogotovo u našoj Smederevskoj, miševi kolo vode. Rekoh li ja to miševi ? Ma kakvi miševi. Možda ranije, sada su to predsednici. Predsednici svega i svačega. Upravnih odbora, skupština, raznih komisija...Naravno na čelu sa predsednikom opštine. Doduše samo jedne male, osiromašene opštine sa gomilom nerešivih problema i još većim dugovima, ali je predsednik...Možda je to pokušaj da se smanji razlika. Predsednik opštine - predsednik države ??? Još malo pa isto.

Da, imamo novog predsednika opštine, zbog toga i takav naslov. Grdno se varate ako mislite da Vam je dovoljno žao što glasaste bez razmišljanja. A zašto će tek da nam bude žao ? Videćete i sami na kraju mandata našeg novog predsednika. Ko preživi. Za one koji još uvek ne mogu sebi da dočaraju pogubnost svog nerazmišljanja, evo par tema za razmišljanje. Da li ste se zapitali kako izgleda kada Vaš grad neko svrsta uz Inđiju, Loznicu, Svilajnac...Svilajnac ??? Onaj Svilajnac, ratarsko - stočarsku opštinu ? Ne, ovaj Svilajnac koji postaje industrijski grad, a istovremeno razvija poljoprivredu i stočarstvo. Ovaj Svilajnac gde fabriku gradi Japanska kompanija Panasonic, gde već rade Izraelske, Holandske, Nemačke i uspešne domaće kompanije. Gde počinje izgradnja jedinog prirodnjačkog centra u Jugoistočnoj Evropi. Park iz doba Jure u Svilajncu ? Ovaj Svilajnac gde uskoro neće biti zaposlenih, a gle čuda, u opštinskom budžetu ima para. Gde potencijalne investitore niko od opštinskih rukovodioca ne pita "A koliki je moj deo ?", ali ih zato pitaju koliko ljudi planirate da zaposlite ? Zamislite samo, sve je ovo moglo da se događa u našem gradu.

Samo da ste mislili.

Zar Vam već nije žao ?

Ako jeste, potvrdu Vašeg žaljenja videću na sledećim izborima. Do tada, trudite se da preživite, sve ostalo je kao da ste dobili na bingu.


Komentari


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs